joi

Aria Homes prezintă legenda Berceniului

    Astăzi un dezvoltator imobiliar de prestigiu s-a decis să ne prezinte povestea unuia din cartierele capitalei. Aşa că în continuare suntem invitaţi la lectură de către cei de la Aria Homes. Legenda spune că, undeva în Evul Mediu, o ceată de husari, condusă de groful Miklós Bercsényi, s-au oprit undeva la sud de Bucureşti, în drumul lor spre turci. Nu se ştie însă dacă au luat o pauză sau dacă au rămas aici de tot, însă cert este că de atunci acea zonă a fost botezată „Berceni“. Acestea sunt primele lucruri pe care le afli despre cartierul tău Berceni, atunci când începi căutările pentru o locuinţă în acest cartier bucureştean.
Adevărul este că Berceniul a prins contur în anii ’60 ai secolului al XX-lea atunci când odată cu apariţia platformei industriale IMGB (Întreprinderea de Maşini Grele Bucureşti) s-a început construcţia de blocuri destinate clasei muncitoare care activa pe această platformă. La căutarea ta “apartamente noi Berceni”vei găsi multe alte informaţii care te vor uimi fără să vrei. De exemplu nimic din confortul cu care ne-au obişnuit ansamblurile de azi: locuinţele aveau, în mare parte, un singur etaj, iar zona avea un puternic caracter rural, cu suprafeţe mari de teren liber şi fără utilităţi trase în zonă. De fapt, toată zona era în afara oraşului, în fosta comună Şerban Vodă. Treptat, dezvoltarea s-a impus. Primele blocuri au fost construite acolo unde acum este spitalul Grigore Marinescu, iar una dintre primele străzi a fost Emil Racoviţă. Apoi dezvoltarea a fost permanentă pentru următorii 30 de ani.  Lăsând istoria deoparte vei descoperi că de aici, din Sectorul 4, ai o accesibilitate (tramvai, troleu, autobuz şi metrou), către absolut orice alt cartier al Bucureştiului. Totodată realizezi că Berceni, nu mai este, de decenii bune, un cartier la marginea capitalei şi că viaţa culturală este prezentă din plin aici, de asemenea şcolile şi liceele din apropierea casei tale (oriunde ai locui în sector), vor asigura  educaţia copiilor tăi. Nu este de neglijat nici faptul că absolut toate lanţurile de magazine consacrate, au aici cel puţin un magazin deschis aici, ceea ce te va scuti de efortul de a te deplasa (ca pe vremuri), până în centrul capitalei.
Nu poţi ignora faptul că din punct de vedere spitalicesc cartierul se prezintă foarte bine, unităţi spitaliceşti de stat şi private, de renume îţi asigură sănătatea atunci când organismul tău o cere. Prin urmare Berceniul nu mai este cartierul de la marginea capitalei, pe care-l ştiau bunicii tăi şi poate de aceea nici preţurile locuinţelor de aici, nu mai  sunt de perierie.
Spre deosebire de ceea ce unii dintre dumneavoastră ar putea crede, prezentul articol nu este vreun advertorial dedicat nu ştiu cărui dezvoltator imobiliar ci numai o reamintire a unei oportunităţi de spaţiu locativ pe care în goana dumneavoastră după strictul cotidian aţi omis-o, sau pur şi simplu nu vi s-a părut suficient de elocventă la momentul respectiv. Tocmai din aceste considerente vă sfătuim să consultaţi cu mare atenţie cât mai multe oferte imobiliare atunci când vă  veţi decide să vă luaţi un apartament nou aici în cartierul dumneavoastră preferat, Berceni. Cu cât mai multe oferte imobiliare consultate,cu atât mai mari vor fi şansele ca dumneavoastră să faceţi cea mai înţeleaptă alegere. Practic se poate spune că de acum puteţi alege singuri ceea ce vă doriţi, dar de această dată în totală cunoştinţă de cauză. 

Niciun comentariu: