vineri

O unitate protejată


Imagini pentru unitate protejatăNu aş vrea să mă apuc acum să fac o disertaţie legislativă despre avantajele şi/sau dezavantajele deţinerii şi/sau colaborării cu o unitate protejată, deoarece aceste aspecte şi detalii sunt stipulate foarte clar în Legea 448/2006. Conform acestei legi Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puţin 50 de angajaţi, au obligaţia de a angaja persoane cu handicap intr-un procent de cel puţin 4% din numărul total de angajaţi. Autorităţile şi instituţiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care nu angajează persoane cu handicap in condiţiile prevăzute mai sus, pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligaţii:a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap; b) să achiziţioneze produse sau servicii de la unităţi protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în suma echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condiţiile prevăzute la lit. a). Nu  doresc să deschid Cutia Pandorei cu o  dezbatere despre reţinerea, mentalitatea şi comoditatea noastră, atunci  când vorbim despre persoanele cu dizabilităţi. Ne declarăm indignaţi şi sideraţi de faptul că autorităţile (oricare ar fi ele), nu fac nimic în direcţia protecţiei persoanelor cu dizabilităţi, dar când ni se oferă un cadru legislativ prin care putem ajuta aceşti defavorizaţi ai sorţii şi să avem şi unele beneficii financiare, alegem să fim comozi şi indiferenţi chiar dacă asta înseamnă cheltuieli mai mari.

Din aceste considerente m-am decis să vă vorbesc acum despre Compania DDD, o firmă de deratizare ce vă oferă o serie de avantaje în urma colaborării cu ei.  Dintre aceste avantaje ţin să amintesc aici: transparenţa totală a cheltuielilor. În acest fel veţi avea siguranţa că banii destinaţi persoanelor cu nevoi speciale vor fi direcţionaţi şi folosiţi exact în scopul pentru care au fost alocaţi; veţi avea un partener de încredere, serios şi profesionist, preocupat în permanenţă de respectarea legii şi siguranţei colaboratorilor săi; afacerea dumneavoastră nu va fi afectată sunt nici o formă de prezenta dăunătorilor, atâta vreme cât aveţi încheiat un contract de colaborare ce respectă toate prevederile legale în vigoare; conform legislaţiei în vigoare, prestarea serviciilor de dezinsecţie şi deratizare este OBLIGATORIE pentru toţi agenţii economici, iar periodicitatea lucrărilor este reglementată de către A.N.R.S.C. prin Ordinul 82/ 2015 (articolele 105 şi 106); persoanele cu dizabilităţi vor fi implicate activ în toate acţiunile întreprinse de către Compania DDD.
Imagini pentru unitate protejată dddŞtiu, mulţi îmi vor spune că sunt eu prea implicat în fenomenul O.N.G.-urilor şi al voluntariatului, însă eu consider că dezinstituţionalizarea, reintegrarea şi  reinserţia socială a persoanelor cu dizabilităţi sunt aspecte care ne privesc pe toţi, atâta timp cât ne  dorim să ajungem la  normalitate. Nu poţi să ştii niciodată când o persoană cu dizabilităţi reintegrată  social te poate ajuta cu un sfat, cu un link, cu un articol, cu o promovare sau cu un advertorial,  ca acesta !!!

Aşa  că sfatul meu este să analizaţi toate alternativele pe care  le aveţi şi să alegeţi soluţia cu cel mai bun impact pentru viitorul nostru al tuturor !!!

Niciun comentariu: