joi

Personalitati calimastene

Calimanesti este un superb oras pe Valea Oltului, in judetul Valcea, pe care am avut privilegiul sa-l vizitez si despre care v-am povestit in cele peste 100 e articole (online si print). Supararea mea vie insa de la Wikipedia care-mi tot cere dovezi  ca profesorul Dan Zamfirache este o "personalitate a orasului Calimanesti", ca ce surse  de incredere folosesc in afirmattiile mele, care este argumentul  care il claseaza  pe domnul Dan Zamfirache ca fiind una din "Personalitatile Calimastene" !?!? Asa ca am decis sa editez un CV -BIOGRAFIE al profesorului Dan Zamfirache, poate se vor "lumina"  si cei de  la Wikipedia ca nu aberez in afirmatia mea cum ca Dan Zamfirache este  O PERSONALITATE A ORASULUI CALIMANESTI !!!



CV-BIOGRAFIE

1954 – 1 iunie, in Brezoi, Valcea, Romania, s-a nascut Dan Zamfirache, initiator al unui nou mod de lansare de carte din 1997 cand la Casa de Cultura din Calimanesti a prezentat proiectul IT Calimanestiul d odinioara inlocuind limbajul obisnuit al lansarilor de carte cu acela al calculatoarelor, folosind tehnicile avansate ale Tehnologiei Informatice. A lansat lucrarile sale si la Rm. Valcea, Busteni si Bucuresti. Este diplomat matematician-informatician si publicist roman, inscris la USR – filiala Bucuresti.

1978 In acest an, absolveste Facultatea de Matematica-Informatica a Universitatii din Bucuresti. Activeaza un an 1978-1979 la Consilul Culturii si Educatiei Socialiste sediul Casa Scanteii, Oficiul Patrimoniului din cadrul Muzeului de Istorie al Romaniei.

1979-2012 In aceasta perioada, activeaza ca analist la Departamentul Tehnologia Informatiei si sef al departamentului de Audit la S.C. Proiect Bucuresti S.A., cu intreruperi, insotind  sotia la post:
1997 Bombay – Consulatul Romaniei,
1998 Bombay,
1998-2002 la New Delhi – Ambasada Romaniei,
2004-2007 la Cairo – Ambasada Romaniei, unde continua activitatea publicistica scriind 4 carti: Indiei, Impresii de calatorie, Monografii ilustrate si Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor.
2004 – Misiunea Permanenta a Romaniei New York - ONU – insoteste sotia care participa la Presedentia Romaniei,
2008-2012 la Berna – Ambasada Romaniei, unde publica 3 carti: Vizitand Berna in doua edtii si Istoria obeliscurilor egiptene Portretele de la fayoum Fantani medievale la Berna si peste 50 de proiecte IT pe DVD si DVD BlueRay.
2015 –  2016 la Ankara, Ambasada Romaniei unde isi continua activitatea publicistica scriind si reeditand 20 de volume.
1997 Apare “Calimanesti ’2000”, monografie ilustrata prin studiu 
cartofilic. Tot in acest an, publica prima carte lansata in Romania cu 
mijloace IT, initiind o noua modalitate de lansare de carte prin inlocuirea  limbajului obisnuit cu acela al calculatoarelor, PREZENTARI IT, in prezent  sarbatorind 20 ani de la prima lansare in 1997 de la Calimanesti.
1998 Participa la Primul For de Cartofilie din Romania-Palatul 
Sutu-Bucuresti,  cu cartea CALIMANESTI’2000-150 de ani obtinand premiul III in rang de medalie de BRONZ.
1998–2002 In aceasta perioada, activeaza in New Delhi, India in 
publicistica, IT, movies, IT presetation. Realizeaza aici o baza de date pentru 
4 carti: Indiei, Impresii de calatorie, Mirajul civilizatiilor si 
fascinatia muzeelor, Monografii ilustrate un compendiu de 6 monografii  incluzand:  Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Ada Kaleh, litografii romanesti.

1998-2007 Intre acesti ani, insoteste sotia la  Ambasada Romaniei 
din New Delh, India si la Cairo.

2003 Urmeaza cursuri de perfectionare in IT - Autocad si de Audit: este acreditat in Autocad 12 si Audit ISO de Quassaro si Autocad.
Imagini pentru dan zamfirache2003–2007 Intre acesti ani, la Cairo, Egipt, publica 4 carti: Indiei, 
Impresii de calatorie, Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor, 
Monografii ilustrate - un compendiu de 6 monografii incluzand: Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Ada Kaleh, litografii romanesti. Cartile monografice bazate pe studiul cartilor postale vechi Calimanesti’2000, Calimanesti’2038, Monografii ilustrate si Busteni – monografie ilustrata sunt incluse in “ISTORIA CARTOFILIEI ROMANESTI” – ed. I 2004 si II 2010, scrisa de expert in cartofilie si filatelie, ing. Silviu Dragomir.

2004 In acest an, la Cairo, apare “Indiei”, carte dedicata Indiei. Tot atunci lucrarea Calimanesti”2000 e inclusa in ISTORIA CARTOFILIEI ROMANESTI ed. I-a scrisa de expert cartofil si filatelist Siolviu N. Dragomir.
Imagini pentru dan zamfirache2005 In acest an, apare, la Cairo, Egipt, “Impresii de calatorie” 
(Misterioasa Indie, Roma cu adevarat, Singapore, Kuwait, Mallaca, Siria, 
Efes, New York, Egipt etc.). In fapt o carte GHID continand 45 de ghiduri  intr-o singura carte. Ambele carti sunt alese de catre MAE repere editorile in 2008 cu prilejul sarbatoririi a 60 de ani de relatii diplomatice.

2006 Publica, tot la Cairo, “Monografii illustrate: Calimanesti, 
Bucuresti, Buzau, Busteni, Ada Kaleh, Litografii romanesti”.

2007 Publica “Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor”, la Cairo, 
Egipt. Toate cartile sunt insotite de DVD-uri cu prezentari IT la 
Calimanesti, Bucuresti, Busteni, Rm. Valcea si preluate de televiziuni cu 
interviuri: TV Valcea 1, Tv Etalon Valcea, TVR CULTURAL – Jurnal Cultural, Pro tv Sinaia, Jurnal Montan Sinaia.

2008 Apare Calimanesti’2038, scrisa la Berna monografie ilustrata prin studiu 
cartofilic, editia a II-a, partial color, cu prilejul sarbatorii a 620 de ani de atestare documentara prin hrisovul dat de Mircea cel Batran la 20 mai 1388. Este premiat de Primaria statiunii cu Diploma de Onoare.

2008-2012 In aceasta perioada, la Berna, Elvetia, realizeaza peste 40 
de proiecte IT: Vizitand Berna, India - prezentare IT la Sala Gafencu MAE 2008, Comoara lui Tutankhamon prezentata la Muzeul National George Enescu 2010, Romania – o Elvetie a estului pe suport DVD BlueRay – prezentata la Complexul Caciulata in 2013, Frumusetea tarii mele- Romania, Istoria Obeliscurilor egiptene, Portretele de la Fayoum, Fantani medievale la Berna, Agra – minunea numita Taj Mahal, Varnasi, Khajuraho – templele dragostei, Romania – prezentare scurt istoric, proiect Calimanesti 2009, Busteniul de altadata, Bucurestiul de altadata, Elvetia- tara cantoanelor, Busteniul de altadata prezentat la busteni in 2008 cand lanseaza si cartea “Busteni – monografie ilustrata”, etc...



2008 participa la Romexpo la Targul International de Turism unde lanseaza prin proiecte IT cartile scrise in tara si strainatate.

2008 participa la EFIRO 2008 – cu prilejul sarbatoririi a 150 de ani de la apritia primul timbru romanesc.

2008 onoreaza invitatia Primariei din Berna la marcarea a 100 de ani de la inaugurarea Monumentului UPU ridicat in 4 octombrie 1909, reprezentand neoficial Asociatia Filatelistilor din Bucuresti – CartoClub.

2008 la MAE Bucuresti in sala Gafencu cu prilejul sarbatoririi a 60 de ani de relatii 
diplomatice dintre Romania si India lanseaza cartile “Indiei”, “Impresii de calatorie” si “Mirajul civilizatiilor si Fasciantia muzeelor”, prin proiectul IT “INDIEI”. Publica 3 carti: Vizitand Berna ed. I si ed. II full colour revizuita, Istoria obeliscurilor egiptene Portretele de la Fayoum Fantani medievale la Berna, sponsorizate de Printul Dimitrie Sturdza, Consul Onorific la Zurich.

2010 lucrarile Calimanesti”2000, Calimanesti”2038 ed II si a III-a, Busteniul de latadata si Monografii ilustrate sunt incluse in ISTORIA CARTOFILIEI ROMANESTI editia a II-a scrisa de expert cartofil si filatelist Siolviu N. Dragomir.

2015 Apare la Ankara cartea “Calimanesti’2038 – 650 de ani”  sponsorizata de Primaria statiunii.
Dan Zamfirache a sustinut comunicari la sesiuni stiintifice ale Societatii 
Numismatice Romane, a participat la simpozioane ale Societatii 
Numismatice Romane, Asociatiei Filatelistilor din Romania si a 
Cartofililor – Cartoclub Bucuresti, Expozitia Internationala de Cartofilie-Bucuresti EFIRO’2008, cu “Monografii ilustrate” si “Calimanesti’2038 – 650 de ani” obtinand Diploma de Onoare.

Tot in acest an la Ankara publica cartile: Calimanesti’2038 ed IV-a, Romania – o Elvetie a estului, editia I-a, Elvetia – fortareata de necucerit, Vizitand ELVETIA , BUZAUL de altadata, Ceasuri elvetiene, Mirajul civilizatiilor si fascinatia muzeelor, editia a III-a, Indianca – roman,  Egipteanca – roman, Poezii, Busteniul de altadata - ed II, Bucurestiul de altadata – ed II, Marile metropole ale lumii, Ambasadorul. Sub tipar Din Dragoste - roman,Ambasadorul ed III-a Bucuresti, Regele Mihai la ela acasa, A fost odat Herculane, Brezoiul de altadata, Romania – decoratii.

2016 Dan Zamfirache participa in 26 octombrie la Expo FILA’2016 - sala Brancusi a Palatului Parlamentului la Concursul de Literatura Cartofila cu 5 titluri: Calimanesti’2038, Busteniul de altadata, Bucurestiul de altadata, Buzaul de altadata, Monografii ilustrate si 5 panouri cu vederi originale la fiecare carte obtinand Diplome in rang de Argint Mare pentru lucrarea Calimanesti’2038,  Bronz argintat pentru Busteniul de altadata si Bronz pentru Bucurestiul de altadata.
In prezent pregateste un Turneu omagial in Calimanesti la Serbarile orasului din 19 mai 2017, Rm. Valcea, Busteni unde lanseaza proiectul IT pe DVD BlueRay, Romania – o Elvetie a estului iar la Bucuresti lanseaza cartile Indiei si Impresii de calatorie  prin proiectul IT INDIEI la Restaurantul Taj indian.



P.S. Ma gandesc ca poate cei de la Wikipedia s-au ofensat deoarece ei nu au avut onoarea sa primeasca o dedicatie din partea lui DAN ZAMFIRACHE, asa cum subsemnatul a primit-o la inceputul anului 2017 !!!

Asa ca prezentul material face parte din campania mea personala "Dan Zamfirache - personalitate calimasteana" si daca nu-mi iese ma las de blogging  !!!

Niciun comentariu: