luni

9 Mai

9 Mai este o dată cu foarte multe rezonanţe istorice şi fiindcă anul acesta pe 9 mai blogul meu ARTICOLE PRACTIC a făcut prima sută de mii de vizualizări (100.000) mi s-a părut o bună ocazie să trecem în revistă evenimentele de la 9 mai.
9 Mai 1147 se naşte Minamoto no Yoritomo, fondator japonez și primul shogun al Shogunatului Kamakura al Japoniei.
9 Mai 1439 este data când se naşte Francesco Todeschini Piccolomini cel care avea să devină cunoscut ca Papa Pius al 3-lea.
9 Mai 1502 Navigatorul Cristofor Columb a părăsit Spania pentru ceea ce avea să fie cea de-a patra şi ultima sa călătorie către „Lumea Nouă".
9 Mai 1877  Premierul României la acea vreme, Mihail Kogâlniceanu, citeşte în Adunarea Deputaţilor Declaraţiaa de Independenţă a României. 9 mai devine Ziua Independenţei în România şi mulţi ani la rând Ziua Naţională a României.
9 Mai 1945 La cartierul general sovietic din Berlin s-a semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei naziste – act care a marcat sfârşitul celui de–al Doilea Război Mondial.
9 Mai 1950 ,Robert Schuman, ministrul de externe al Frantei, a propus formarea C.E.C.O. ceea ce avea să devină peste ani Uniunea Europeană.
9 Mai 1994 Nelson Mandela devine primul preşedinte de culoare din istoria Africii de Sud, în acelaşi fiind laureat cu premiul Nobel pentru pace.
9 Mai 2013 blogul ARTICOLE PRACTIC înregistrează prima sută de mii de vizualiză şi primeşte totodată conform Google  Analytics Page Rank 2.

NU am nici cea mai mică îndoială că sunt mult mai multe de consemnat, dar deocamdată atât şi pe parcurs ce mai aflu evenimente importante revin cu noi adăugări la această listă !!!

2 comentarii:

david mereacre spunea...

Cum ??? Rank 2 ???

Robert Codescu spunea...

EXACT David, dar ce parte îţi este dificil să o crezi în afirmaţia făcută de mine !?!? Se poate verifica FOARTE uşor online !!!