joi

Topuri şi clasamente

Când îţi faci un blog, îţi doreşti să fi printre cei mai buni sau măcar în prima jumătate valorică de bloggeri. Ai însă o mare problemă: NU ŞTII cam unde te situezi valoric în ierarhia blogerilor iar cititorii tăi sunt de 2 categorii, cei care te preaslăvesc pentru un "linkexchange", un banner sau o postare laudativă şi cei care te hulesc fiindcă blogul tău a căpătat un Page Rank mai mare ca al lor şi cei care erau interesaţi de o colaborare cu ei devin brusc interesaţi de tine. Aşa că una din soluţii ar fi să te înscri cu blogul tău în topuri, clasamente şi campionate de blogging. La noi în ţară (pentru blogosfera românească) există, momentan, două astfel de site-uri care realizează astfel de topuri.
     ZELIST cu un foarte complicat algoritm de prelucrare a informaţiilor care fac obiectul realizării acestui top. Sincer NU am înţeles niciodată criteriile, algoritmii şi standardele care alcătuiesc clasamentul celor de la http://www.zelist.ro dar am decis să păstrez widgetul cu poziţia blogului meu în clasamentul lor în special datorită celor peste 84.040 de bloguri înscrise până la postarea acestui material.
  



     BLOGALINITIATIVE este mai la obiect şi mai direct, oferă poziţionarea ta (a blogului tău de fapt), în ceea ce ei numesc Campionatul Naţional de Blogging în funcţie de numărul postărilor tale şi de participare la campaniile lor şi pentru campaniile pe care le câştigi poţi primi puncte suplimentare şi premii. Pentru punctele pe care le-ai strâns aici există un Giftshop de unde bloggerii înscrişi îşi pot achiziţiona prin licitaţie diferite cadouri şi premii, în funcţie de preferinţele lor.
 
     Tocmai de aceea sfatul meu este să NU ocoliţi aceste platforme care oferă clasamente ale blogosferei, în special pentru faptul că veţi şti şi dumneavoastră cam în ce ape vă scăldaţi ca blogger(iţă) şi nu va mai trebui să aplecaţi ureche la răutăţile şi invidiile, sau linguşelile şi prefecătoriile unora, fiindcă sunt FOARTE PUŢINI aceia care-ţi vor spune cu exactitate pe ce loc te afli şi ce Page Rank ai.
  Page Rank of Website 
     Aşa că "ia-ţi widgetul" şi afişează-te cu el cu mândrie, fără să mai trebuiască să dai explicaţii tuturor bloggerilor de "sâmbătă seara" care nu au nimic de-a face cu această artă.

Niciun comentariu: