sâmbătă

Mai aveţi România Liberă !?!?



     Mi-am reamintit de întrebarea din titlul acestei postări când am găsit în tren ziarul "România Liberă", sincer nu ştiu dacă a fost uitat sau lăsat intenţionat pentru alţi călători, dar m-am bucurat că am avut ce lectura dar şi că am economisit 1,9 lei cât costă ziarul. Pentru cei mai tinerei dintre cititorii mei pot să vă mai spun că ziarul a fost lansat în anul cuceririi Independenţei ţării noastre (adică 1877), de unde şi numele său. În anii următori cotidianul a început să se impună ca fiind una dintre cele mai apreciate publicaţii.
     În "Epoca de Aur" , ca toate publicaţiile din Republica Socialistă România şi "România Liberă s-a aliniat cerinţelor Partidului Comunist Român, însă în ciuda acestui fapt oamenii continuau să cumpere şi să se aboneze acest ziar, făcând ca ziarul să devină cel de-al doilea ziar al ţării după "Scînteia" (puternic propulsată de propaganda comunistă).
      Trebuia să o cunoşti pe doamna de la chioşcul de ziare ca să fi sigur că apuci să cumperi şi să citeşti "România Liberă", întrebarea din titlu "Mai aveţi România Liberă!?!?" o adresai doar aşa de amorul artei conversaţionale, fiindcă niciodată nu primeai un răspuns afirmativ !!!
    Revenind la ziarul găsit în tren mă văd nevoit să recunosc că acesta a fost motivul pentru care (odată ajuns acasă), am accesat şi eu http://www.romanialibera.ro (site-ul oficial al ziarului) şi tocmai de aceea mă grăbesc să vă informez şi pe dumneavoastră ce am găsit eu acolo !!!

Versiunea online a cotidianului "România Liberă", este la cele mai noi standarde tehnologice, foarte bine documentată, organizată şi structurată, nefiind necesară crearea unui cont de utilizator (aşa cum unele publicaţii de la noi, au pretenţia).
      Rubricile "Actualitate, "Economie", "Cultură", "Opinii", "Sport", "Politică", "Special", "Societate", "Stil de viaţă" sau "Ştiinţă şi Tehnologie" fiind uşor de reperat şi foarte bine structurate şi documentate. Siteul http://www.romanialibera.ro este mai mult decât un simplu către o publicaţie din România este o sursă credibilă de informaţie pe care-mi iau permisiunea să v-o recomand şi dumneavoastră. Faptul că, actualmente, ziarul aparţine trustului Medien Holding nu poate fi decât o altă dovadă a echidistanţei şi eticii jurnalistice de la această publicaţie.
    Singura mea nemulţumire pe care am avut-o totuşi a fost nefuncţionarea linkurilor (Facebook, Twitter), din caseta "contact", ceea ce multora le creează un disconfort de navigare şi cu siguranţă se pierd multe LIKE, SHARE şi TWEETT dinaceastă cauză. Cine ştie poate că această postare a mea va face ca acest mic impediment să fie remediat !!! Şi chiar dacă nu se va întâmpla acest lucru, recomandarea mea pentru accesarea http://www.romanialibera.ro ca variantă online şi pentru cumpărarea "RL" pentru versiunea din print rămâne definitivă, valabilă şi mai ales irevocabilă !!!

Niciun comentariu: