vineri

Nu contează

      Dragii mei am observat, în ultimul timp, toată lumea se pricepe la blogging şi la ceea ce atrace clickuri, cititori şi reputaţie. NU CONTEAZĂ dacă ai ceva de transmis celor ce ajung pe blogul tău, atâta timp, cât clickurile, comentariile (pro sau contra ce mai contează!) şi cititorii sunt cu duiumul. Dacă Google Analytics, îţi recunoaşte reputaţia şi-ţi acordă un Page Rank ce îi face pe ceilalţi să te invidieze şi pe doritorii de reclamă online să te contacteze. 
      Chiar dacă ai bălăcărit pe cineva pe blogul tău şi acesta ulterior vine să-şi pună bannerul pe blogul tău începi să te abaţi de la ceea ce crezi şi devi un pupincurist notoriu. NU CONTEAZĂ atâta vreme, cât cititorii tăi tradiţionali vor continua să vină şi nu mai înţeleg nimic din noua ta tendinţă redacţională şi când unul mai nonconformist îţi va atrage atenţia despre ce se întâmplă pe blogul tău, te vei grăbi să-l pui la Spam şi să-i blochezi accesul la blogul tău (oricum ai cititori destui care te laudă şi te slăvesc), ce mai contează vreo câţiva care se chinuie să te atenţioneze că blogul merge greşit !?!? Dacă clasamentele din blogosferă îţi arată că ceea ce postezi face trafic NU CONTEAZĂ dacă este porno, antisemit, şovinist sau imoral. Poţi publica absolut ORICE doreşti pe blogul tău, tocmai fiindcă este blogul tău, dar sfatul meu este spune ceea ce gândeşti dar gândeşte ceea ce spui, fiindcă chiar dacă nu-ţi dai seama postările tale pot afecta pe cei care te citesc. Mediul online este un Univers inepuizabil de resurse, aşa că întotdeauna se va găsi cineva care să te preaslăvească fiindcă l-ai lăsat să comenteze pe blogul tău şi să devină vizibil ieşind din subsolul blogosferei şi evidenţiindu-se prin faptul că te laudă şi te susţine pe reţelele lui fîcându-şi şi el reputaţie şi permiţându-ţi şi ţie să-ţi dezvolţi reţeaua de cititori.  
     NU CONTEAZĂ de unde vin clickurile sau dacă îţi mai poţi exprima propria opinie fără niciun fel de compromis, poziţia ta socială, blogosferică şi/sau ierarhică este mult mai importantă decât ceea ce cititorii tăi s-au obişnuit să citească. "Chiloţărerile", "siliconatele", "scandalurile", "schizofrenicii", fac întotdeauna trafic, rating şi reputaţie în orice mediu s-ar etala, însă oare cât de mult îi va afecta pe cititorii tăi un subiect ca cele enumerate mai sus !?!? NU CONTEAZĂ fiindcă publicitatea pe blogul tău se dă deja la megapixel iar pe tine nu te mai interesează ce gândeşti tu, ci preferi să ai contul bancar stabil şi să-i laşi pe alţii să gândească în locul tău. 
     Chiar şi când vorbim de politică nimic NU CONTEAZĂ deoarece este mai important ceea ce alţii gândesc pentru tine iar tu nu trebuie decât să fii de acord cu asta. Lumea a ajuns să considere gândirea ca fiind o muncă obositoare care nu aduce profit şi de aceea preferăm să lăsăm pe alţii să gândească în locul nostru, NU CONTEAZĂ dacă această gândire are vreo tangenţă cu visurile, aspiraţiile şi năzuinţele noastre, atâta timp cât noi avem mai mult timp (oare !?!?) şi mai multă libertate (până când !?!?), care ne creează o stare de moment de bunădispoziţie. Oare de ce nu miră pe nimeni că politicienii, nu-şi fac singuri discursurile, fiindcă pur şi simplu NU CONTEAZĂ care este opinia lor adevărată, devenind doar nişte marionete dirijate de alţii în alte scopuri, numai de ei ştiute. 
     Fiindcă lumea este, de multă vreme, dirijată de forţe şi influenţe în care opinia, părerea şi dorinţa ta NU CONTEAZĂ pentru nimeni, fiindcă întotdeauna ceea ce-ţi vor spune alţii că este bine s-ar putea să nu fie chiar atât de bine şi mai ales că ceea ce este important, etic, de urmat, elementar şi moral pur şi simplu NU CONTEAZĂ !!!
    

Niciun comentariu: